Je hebt die mooie spijkerbroek al jaren in de kast liggen. Hij past je allang niet meer maar je hoopt dat je hem op een dag toch ineens weer aan kunt. Je bent immers weer gaan sporten en misschien ga je nog eens terug in de tijd.  Toch grijp je er nooit naar en hij ligt daar eigenlijk alleen maar stof te vangen. Winkelen bij de grote maten mode, daar ben je nog niet aan toe. Herkenbaar?

Waarom wegdoen zo lastig is

De meeste vrouwen hebben zo’n kledingstuk in de kast liggen. Die ene dure jurk waarvan het zonde is om hem weg te gooien, die blouse van jaren terug waar je een goede herinnering aan hebt, en die ene spijkerbroek; de blijvende herinnering van een kledingmaat die je simpelweg niet meer hebt. Toch kan het een verademing zijn om al die oude kledingstukken uit je garderobe te verwijderen.

Door zulke kleding te bewaren herinner je jezelf er alleen maar aan dat je iets anders zou moeten of kunnen zijn dan wat je op dit moment bent. Ga eens na bij jezelf welke kledingstukken je niet meer draagt en wat de redenen daarvoor zijn. Leg deze kledingstukken tijdelijk weg op een plaats waar je ze niet meer ziet, bijvoorbeeld in een kledingopberger onder je bed of op zolder. Wanneer je na een jaar geen omkijken meer hebt gedaan naar die kledingstukken, dan zijn ze echt rijp voor een nieuw leven ergens anders.

Welke kleding past bij jouw figuur?

Eenmaal op dit punt is het goed om je te realiseren dat het ook helemaal niet zoveel uitmaakt welke maat je hebt. Goed passende kleding oogt namelijk altijd beter dan een knellend kledingstuk met net een maat minder. Wanneer de maat van een kledingstuk goed is dan zie je dit niet alleen aan hoe de kleding valt maar ook je uitstraling zal erop vooruitgaan. Zo kan kleding de sterke punten van je figuur benadrukken,

Er zijn veel kleding verkopers die hier aandacht aan besteden. Deze merken stellen comfort voorop en houden rekening met de vele vrouwelijke vormen en maten. Zo kun je bij deze webwinkel bijvoorbeeld testen welk figuurtype jij hebt en op basis daarvan kleding uitzoeken. Het idee dat we altijd moeten toewerken naar een maatje minder kan zo worden omgebogen naar kijken naar een maatje meer toegespitst op jouw figuur. Grote maten mode hoeft geen taboe te zijn wanneer we niet zo letten op een maat. Op deze manier ruim je zowel op in je kledingkast als in je hoofd. Je laat iets los en bent klaar om te leven met de jij van nu.