Bij veel banen hoef je je niet druk te maken om de veiligheid van jouw voeten. Sommige hebben last van blaren door de hoge hakken en nette schoenen, maar dat is niet de soort schade die ik bedoel. Ik heb het over echt gevaar op de werkvloer waardoor je jouw voeten enorm kan bezeren. Zodoende zijn er een aantal beroepen en sectoren waarbij werkschoenen een hele belangrijke factor spelen. In deze blog ga ik die beroepen en sectoren toelichten en uitleggen waarom werkschoenen erg belangrijk zijn om schade te voorkomen.

Werk met brandgevaar

Allereerst zijn er diverse banen waarbij er sprake kan zijn van brandgevaar. Niet alleen brandweermensen, maar bijvoorbeeld ook mensen die met vloeistoffen werken die gemakkelijk kunnen ontbranden, hebben baat bij werkschoenen die de voeten tegen de warmte van het vuur kunnen beschermen.

Bij verbouwen van je huis

Als je thuis gaat verbouwen doe je er goed aan om een paar werkschoenen aan te schaffen met stalen neuzen. Voor een simpele verbouwing is dit misschien niet nodig, maar als je echt van plan bent om muurtjes te breken en met zware materialen gaat zeulen is het belangrijk om jouw voeten te beschermen tegen eventuele ongelukken.

Bouw

Uiteraard is het in de bouw erg belangrijk om stevige schoenen met stalen neuzen aan te schaffen. Naast stalen neuzen zijn er een aantal eigenschappen die in de bouw ook belangrijk kunnen zijn, zoals waterafstotend en vuur beschermend. Bovendien moeten schoenen in de bouw een stevige zool bevatten die beschermd tegen glas en spijkers, maar moet daarnaast ook voldoende grip geven op gladdere oppervlakten.

Horeca en restaurants

In de horeca kan het belangrijk zijn om waterafstotende schoenen te hebben. Bovendien kan het van belang zijn om stevige neuzen te hebben doordat er wel met zware apparaten gewerkt wordt. Bovendien is het belangrijk om grip te hebben doordat de vloer wel eens nat kan worden en je glijpartijen wilt voorkomen.

Magazijn en logistiek

Ook bij werk in magazijnen is het erg belangrijk om stalen neuzen te hebben. Het moet maar een keer fout gaan bij een belading waardoor een zware lading op jouw voeten terecht komt. Schade hierdoor kan dus voorkomen worden door goede werkschoenen aan te schaffen.

(Vrachtwagen)chauffeurs en ander transport

Als vrachtwagenchauffeur zou je misschien denken dat het vooral belangrijk is om lekker zittende schoenen te dragen omdat je veel tijd bezig bent met rijden. Echter kan het voorkomen dat wordt gevraagd of je kan helpen met het in- of uitladen. Op zo’n moment wil jij jouw voeten beschermd hebben en zijn stalen neuzen dus weer een goede investering.