Veel reizigers kiezen ervoor om vanuit het zuiden van Vietnam naar het noorden te reizen, maar nu kan dat natuurlijk ook andersom. Met Hanoi als beginpunt kan je heerlijk genieten van het streetfood dat Hanoi en Vietnam te bieden heeft. Wandelen door de Old Quarter, waar je prachtige foto’s kan maken van de smalle straatjes waarin het dagelijkse leven van de Vietnamees en totaal anders uit ziet dan bij ons in Nederland.

Een bezoek aan het Mausoleum van Ho Chi Minh en het huis van oom Ho (zo werd hij door de bevolking veelal genoemd) wat daar achter ligt is een must als je Hanoi bezoekt. Let wel op de openingstijden van het Mausoleum omdat het gebouw niet elke dag open is en ook qua tijden is het beperkt open.

Als vervolg van je¬†rondreis door Vietnam¬†bezoek je Ninh Binh. Deze plek wordt door velen ook van het Halong Bay genoemd op het land genoemd. Een prachtige landschap met waterwegen, rijstvelden en bergen op de achtergrond maakt het een prachtige omgeving. Hier kan je ook deelnemen aan workshops zoals handnijverheid- en kookworkshops, zo leer je hoe de lokale bevolking dagelijks deze dingen uitvoert. Na de Halong Bay op het land ga je nu verder naar de originele Halong Bay aan het water. Zoals de naam al doet zeggen ligt het aan de een baai. Hier vindt je een iconische eilandengroep waar je doorheen kan varen en er een mooie dag van kan maken. Het wordt ook wel eens Vietnam’s wereldwonder genoemd, omdat het zo adembenemend is.

Vervolgens kom je in het midden van het land bij Hue aan. Deze keizerlijke stad brengt veel geschiedenis met zich mee. De stad is beschadigd geraakt tijdens de Vietnamoorlog, maar hedendaags is er nog steeds veel te zien in de vorm van graftombes zoals die van Ming Mang. Tevens een bezoek aan de Citadel, een soort verboden stad van de vroegere keizerlijke familie is een aanrader. Andere tempels, paleizen en markten maken je verblijf in deze stad een om nooit te vergeten.

Om langs de grote hoogtepunten en bekende steden te reizen van Vietnam zal je uiteindelijk eindigen bij Ho Chi Minh City. Deze stad brengt een hoop geschiedenis met zich mee en zal daarom ook zeker niet mogen ontbreken aan jouw rondreis. Een bezoek aan de tunnelcomplex en schietbaan van Cu Chi kan je een glimp vangen van hoe het leven tijdens de oorlog was in de tunnels van de Vietcong. Een boottocht over de Mekong Delta maakt je reis af en zal je met mooie gedachtes terugdenken aan je rondreis door het magische Vietnam. Een voormalige Franse Kolonie waar je nog veel van terugziet in de architectuur van de gebouwen.