De zomer komt er weer aan en dat betekent mooi verzorgde hand en voet nagels! Als het lekkere weer wordt wilt bijna elke vrouw wel leuke sandaaltjes of mooie hakken aan. Het kan dan natuurlijk niet dat je nagels en lelijk en onverzorgd uitzien. Je kunt er voor kiezen om naar een salon te gaan wat meestal best prijzig is of je kiest ervoor om thuis zelf aan de slag te gaan met een paar nieuwe trends.

Gellak

Wat al een tijdje aan de gang is in Nederland zijn de gel nagels. Dit lijkt op normale nagellak maar het is toch wel even wat anders. Normale nagellak blijft met veel geluk net een week erop zitten en daarna is het alweer aan vervanging nodig. Normale nagellak moet ook een tijdje droge voordat je weer dingen kan doen met je handen. Gellak droogt daarentegen onder een UV lamp en hardt dan uit. Dit betekent dat je na je Gellak behandeling alles weer kunt doen. Gellak blijft gemiddeld 2 tot 4 weken heel mooi op de nagels zitten en heeft een mooie glans. Als je aan je nagels bijt of ze snel afbreken dan is Gellak ook echt iets voor jou! Omdat Gellak wat dikker is van structuur versterkt het je eigen nagels gelijk. Je kunt natuurlijk naar de salon gaan voor Gellak maar dit is iets wat je erg gemakkelijk thuis kunt doen. Er zijn verschillende Gellak sets die een stuk goedkoper zijn dan elke 2 weken naar de salon moeten gaan. Bijvoorbeeld een set van Yinger, alles wat je nodig hebt voor Gellak zit in deze set!

French manicure

Een nagelstyling die al sinds de 19e eeuw een trend is, is de French manicure. Een paar jaar geleden was de hype even wat minder maar tegenwoordig komt het weer helemaal terug. Zowel op de handen als de voeten. French manicure is eigenlijk een hele simpele nagellak style. Je doet een licht roze nagellak als basis en aan de randjes van de nagels komt een klein wit randje. Dit ziet er erg verzorgd en zakelijk uit.

Metallic

Een trend die de laatste tijd weer helemaal hip is, zijn de metallic nagels. Vroeger droegen alleen de mensen het die het durfde te dragen maar nu zie je het bij heel veel mensen. Je hebt de metallic nagellakjes in alle kleuren. Het geeft een heel vet effect want als je je handen beweegt verandert de kleur in allerlei andere kleuren. Waar je de metallic nagels ook veel voorbij ziet komen is op de catwalk. Dit staat vaak heel erg mooi bij verschillende designer merken.