Je hebt vast en zeker wel eens een bezoekje gepleegd aan Bataviastad of een andere grote fashion outlet. De eerste paar keer dat ik een outlet bezocht, ging ik erg teleurgesteld weer naar huis. De prijzen vielen me toch altijd nog erg tegen, ook al zou alles goedkoper moeten zijn. Dit kwam niet door het weinige aanbod of te hoge prijzen in de outlet. Nee, dit kwam doordat ik het helemaal verkeerd aan pakte. In deze blog lees je wat ik fout deed en hoe ik nu na elk bezoek aan een outlet wel tevreden naar huis ga.

Wees realistisch over de prijzen

Het grootste probleem bij mij was dat ik veel te optimistisch richting ik de outlet ging. Ik verwachtte dat een Dolce & Gabbana blouse ineens een H&M prijs zou hebben. Als ik dan op het prijskaartje nog een bedrag van boven de 60 euro zag staan, schrok ik me een hoedje. Maar dit is natuurlijk helemaal niet vreemd. In vergelijking tot de originele prijs van dit dure merk was deze prijs hartstikke netjes. Tenzij je dus een budget hebt waarmee je je deze artikelen kunt veroorloven, is het beter om met een andere instelling naar een outlet te gaan. In plaats van het te zien als een dagje koopjes zoeken, zie ik mijn uitjes naar Bataviastad nu meer als zoektocht naar enkele unieke en hoge kwaliteit artikelen.

Focus je zoektocht op deze items

Zoals ik al zei, kun je in fashion outlets met dure merken beter niet op zoek naar gewone artikelen zoals een t-shirt of leuk rokje. Hier betaal je waarschijnlijk nog steeds een erg hoog bedrag voor. Dus als je net als ik een studentenbudget hebt, kan je hier maar beter zo ver mogelijk vandaan blijven. Maar waarom zou je dan nog naar een outlet gaan? Dat zal ik je vertellen. Er zijn een aantal investeringen in je garderobe die je altijd wel zult moeten doen. Dan heb ik het over jassen en sportkleren. Dit benodigdheden die toch altijd wel het nodige geld kosten. En gelukkig bieden outlets enorm veel van dit soort producten. Grote sportmerken zoals Nike en Adidas zijn vaak wel te vinden in outlets en ook jassen kom je in bijna elke winkel tegen. Aangezien deze producten altijd redelijk duur zijn, kunnen de prijzen in outlets erg meevallen. Zo zocht ik laatst in de outlet van Adidas naar joggingpakken dames en vond een enorme hoeveelheid aan opties. Uiteindelijk vond ik een joggingpak voor de helft van de prijs! Ik ging deze dag dus met een goede instelling en een doel voor ogen naar de outlets, en ging zo blij als een kind weer weg!