nkoutlets.nl

Wees slim, neem een klamboe mee op reis

klamboe

Voor alle die-hard reizigers onder ons: Nee het is niet stoer als je zonder klamboe op reis gaat. Als je claimt dat jij immuun bent voor malaria muggen en dat het innemen van de malaria-pillen voor watjes is. Nee het is ook niet stoer als jij vervolgens malaria krijgt en dit meeneemt naar Nederland. Ook al is het niet besmettelijk. Wees gewoon een held en neem er gewoon 1  mee op reis!

Waarom een klamboe?

Voor de koppige mensen onder ons, zal ik uiteenzetten waarom je wel een klamboe mee moet nemen. Het is voornamelijk een uitstekende bescherming tegen malariamuggen en andere insecten die het op je hebben gemunt, zoals kakkerlakken. Het is daarnaast ook essentieel voor een goede nachtrust. Je hebt geen last van die irritante zoemende en stekende muggen die je ‘s nachts uit je slaap houden. Ook in niet-tropische landen is het dus raadzaam een klamboe mee te nemen. Een klamboe of muskietennet weegt niet veel en is gemakkelijk op te vouwen tot een klein pakketje. In de luxere hotels in de tropen is overigens de kans groot dat er al een klamboe om het bed heen hangt, maar als je net als ik low-bduget reist, beland je vaker toch in een goedkoop hotel. In deze goedkopere hotels heb je ook vaak klamboes om het bed heen, maar zijn ze vies en zitten er gaten in. Daar heb je dus niet veel aan. Neem daarom vooral je eigen  mee.

Welke kies je dan?

Je hebt natuurlijk verschillende soorten klamboes. En om jouw keuze wat makkelijker te maken zet ik even kort de verschillen op een rijtje. Ik snap dat je geen zin hebt om urenlang te besten aan het zoeken van de juiste klamboe. Na het lezen van dit blog kan jij meteen de klamboe kopen die bij jou past.

Als je naar landen gaat waar veel malaria voorkomt zou ik sowieso voor een geïmpregneerde klamboe gaan. Dan weet je zeker dat je op safe speelt. Verder vind ik dat de klamboes van TravelSafe makkelijker op te hangen zijn. Samen met de klamboe moet je in ieder geval een touw meenemen. Vrijwel nergens zit er een haak precies boven je bed, en zonder touw kun je het muskietennet nergens aan ophangen. Je kunt ook een schroefhaak meenemen, die handig is om (een klein stukje) in een houten muur te schroeven. Vooral in tropische landen zijn accommodaties vaak van hout, en hoe eenvoudiger de kamer, hoe minder punten er zijn om je touw aan te bevestigen.

Mobiele versie afsluiten